آموزش احیای قلبی ریوی با هوشمندسازی یک مانکن ساده

قلب یک عضو با ساختمان عضلانی است که خون را با قدرت و سرعت ‌‌درون بدن به گردش در می‌‌آورد.

قلب زیر دنده‌‌ها و بین ریه‌‌ها قرار گرفته است. سن بالا، جنس مذکر، سابقه خانوادگی بیماری قلبی زودرس، بالا بودن فشار و چربی خون، دیابت، سیگار کشیدن، چاقی، کم‌تحرکی و اختلال در انعقاد خون می‌‌توانند خطر بروز بیماری‌‌های قلبی-ریوی را در فرد افزایش دهند و باعث ایست قلبی شوند. براساس آمارهای سازمان جهانی بهداشت بیماری‌‌های قلبی-‌‌ریوی، اولین عامل مرگ‌‌و‌‌میر در سطح جهان می‌‌باشند که سالانه، حدود 4/56 میلیون نفر در سراسر دنیا فوت کرده و از این میان 7/17 میلیون نفر یعنی حدود 30 درصد از فوتی‌‌ها، بر اثر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی جان خود را از دست داده‌اند. از‌‌این‌‌رو احیای قلبی-‌‌ریوی برای کاهش این آمار امری ضروری است. اما اکثر مردم با روش احیای قلبی-ریوی آشنا نیستند و این می‌‌تواند باعث از دست دادن افراد زیادی در جامعه گردد. به‌‌همین دلیل تاکید زیادی بر آموزش و تغییر نگرش افراد در زمینه احیای قلبی‌‌-ریوی شده ‌‌است.
در این پژوهش برای آموزش احیای قلبی-ریوی، با هوشمندسازی یک مانکن ساده، مقدار نیروی وارد شده در ماساژ قلبی بر روی مانکن محاسبه و به کمک پروتکل بلوتوث یا وای‌‌فای به برنامه سی‌‌شارپ که به صورت بازی طراحی شده ارسال می‌‌شود و مورد بررسی و ارزیابی قرار می‌‌گیرد. در مقایسه این پژوهش با نمونه‌‌های خارجی مشاهده شد که مدل پیشنهادی با کارایی مشابه، سبک تر از نمونه‌‌های مشابه برای جابجایی بوده و از لحاظ اقتصادی بسیار مقرون به صرفه می‌‌باشد. این پژوهش سعی دارد با تلفیق آموزش واقعی احیای قلبی-ریوی، بازی و سرگرمی، گام مهمی در راستای بهبود آموزش‌های این حوزه بردارد.

1400/07/12
2043