نوآوردگاه بازي هاي رايانه اي/حركتي- شهريور 1396

بازي‌هاي رايانه‌اي حركتي، خاستگاه بخشي از صنعت بازي‌هاي جدي و حتي سرگرمي هستند كه تاكنون مورد توجه خاص در كشور ما قرار نگرفته‌اند. چند قصه باعث شد تا مركز تخصصي بازي‌هاي رايانه‌اي اصفهان بر آن شود رويدادي در اين حوزه برگزار كند:

در اين رويداد از مربيان مجرب و متخصص و نيز اساتيد دانشگاه در حوزه كسب‌وكار، بازي‌هاي رايانه‌اي، ورزش، توان‌بخشي و فني و مهندسي استفاده شد كه منجر به افزايش سطح علمي رويداد و كيفيت محصولات و طرح‌هاي ارائه‌شده گرديد. دكتر حميدرضا رستمي، دكتر حميدرضا آزادي، دكتر حمزه بهارلويي، دكتر احسان قاسمي و دكتر مهشيد رضاييان از اساتيد دانشكده توان‌بخشي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، دكتر شهرام لنجان‌نژاديان عضو هيأت علمي دانشكده علوم ورزشي دانشگاه اصفهان، دكتر حامد شهبازي، دكتر كمال جمشيدي و دكتر نيما جمشيدي از دانشكده فني-مهندسي و كامپيوتر دانشگاه اصفهان ازجمله اساتيد دانشگاه بودند كه در اين رويداد حضور داشتند. اميررضا انواري، سيدمحمد حسيني و حميد راست‌قلم مربيان مجرب بازي‌سازي و كاوه يزدي‌فرد مدير ارشد عمليات شتاب‌دهنده آواتك از اساتيد برجسته حوزه كسب‌وكار و كارآفريني نيز در طول رويداد همراه تيم‌ها بودند و توصيه‌هاي لازم را به شركت‌كنندگان ارائه مي‌دادند. امير احساني جم، مهدي دهداري و حامد حامديان نيز از شتاب‌دهنده شزان در كنار تيم‌ها حضور داشته و در حوزه ساماندهي كسب‌وكار به تيم‌ها مشاوره و راهنمايي مي‌دادند.
 
افتتاحيه رويداد صبح روز سه‌شنبه 28 شهريورماه با تلاوت آياتي از كلام‌الله مجيد و سرود ملي جمهوري اسلامي ايران آغاز شد و در ادامه دكتر جواد راستي، عضو هيئت علمي گروه مهندسي پزشكي دانشكده فني و مهندسي و مدير مركز تخصصي بازي‌هاي رايانه­اي دانشگاه اصفهان به‌عنوان ميزبان رويداد، دقايقي به تشريح اهداف و معرفي برگزاركنندگان رويداد پرداخت. پس از مهندس حسين مزروعي مديرعامل شركت آواگيمز به‌عنوان يكي از برگزاركنندگان رويداد به گفت‌وگو با حاضران پرداخت و پس از آن نوبت به حامد حامديان از شتاب‌دهنده شزان رسيد تا به‌عنوان متولي برند نوآوردگاه به تشريح اهداف، نحوه برگزاري و پيشينه رويدادهاي برگزار شده بپردازد. نحوه حمايت از تيم‌ها، روند كلي شتاب‌دهي، تيم‌هاي تحت پوشش اين شتاب‌دهنده و مباني كارآفريني از مباحثي بود كه آقاي حامديان در اين سخنراني به آن پرداخت.
 
پس از برگزاري مراسم افتتاحيه، تيم‌ها در جاي خود مستقر شده و براي كارگاه تيم سازي امير احساني جم آماده شدند. پس از صرف نهار، كارگاه مباني طراحي بازي اميررضا انواري و كارگاه طراحي تجربه كاربري گيم سيد محمد حسيني از مربيان برجسته بازي‌سازي برگزار شد. آخرين كارگاه روز اول، كارگاه تخصصي ورزش بود كه توسط دكتر لنجان‌نژاديان برگزار شد و زمينه‌ها و پتانسيل‌هاي موجود در ورزش براي طراحي بازي‌هاي رايانه‌اي و كاربردهايي كه اين صنعت در ورزش دارد در اين كارگاه بررسي شدند. حسن ختام روز اول برگزاري دورهمي «بريم بازي» بود كه شركت‌كنندگان در يك فضاي شاد و پرهيجان به انجام بازي واقعيت مجازي در كنار هم پرداخته و به افراد برتر پول شزان به‌عنوان جايزه اختصاص يافت.

روز دوم با كارگاه پرانرژي مدل‌سازي كسب‌وكار كاوه يزدي‌فرد آغاز شد. كاوه در كارگاه آنلايني كه هفته قبل از رويداد برگزار شد از تيم‌ها خواسته بود كه ايده خود را ارزيابي كرده و با جمع‌آوري اطلاعات منطقي و ميداني به رويداد بيايند. تيم‌ها براي مدل‌سازي كسب‌وكار خود بايد 6 چارت جداگانه را تكميل مي‌كردند تا در نهايت با شناسايي تمام عوامل مهم، به مدل نهايي كسب‌وكار خود برسند. كاوه در روز دوم به‌تدريج اين چارت‌ها را تشريح كرده و تيم‌ها پله‌پله بوم مدل كسب‌وكار خود را تكميل كردند. در روز دوم دكتر روح‌الله رحماني مديركل نوآوري شركت ايرانسل و مهندس شاه‌چراغي مدير دپارتمان ديجيتال ايرانسل مهمانان ويژه رويداد بودند و پس از بازديد و گفت‌وگو با تيم‌ها حمايت خود را از اين رويداد اعلام داشته و آن را حركتي جذاب و روبه‌جلو توصيف كردند.

در روز سوم تيم‌ها با مباحث اقتصادي بوم مدل كسب‌وكار خود آشنا شده و در كارگاه بيزينس پلن مهدي دهداري چگونگي محاسبه جريان درآمدي خود را فراگرفته و آن را ترسيم كردند. كارگاه نحوه ارائه به سرمايه‌گذار كه توسط امير احساني جم برگزار شد نيز تيم‌ها را براي تهيه يك ارائه مؤثر و جامع براي سرمايه‌گذاران آماده كرد. در پايان روز سوم اكثر تيم‌ها ارائه‌هاي آزمايشي خود را تهيه و براي مربيان ارائه كردند تا نقاط ضعف و قوتشان مشخص شده و براي ارائه روز آخر آماده شوند.

در روز پاياني رويداد، دكتر حميدرضا رستمي عضو هيأت علمي دانشكده‌ي توان‌بخشي دانشگاه علوم پزشكي اصفهان، در يك كارگاه تخصصي توان‌بخشي شركت‌كنندگان را با كاربردها و چالش‌هاي استفاده از بازي‌هاي رايانه‌اي در حوزه پزشكي آشنا كرده و فرصت‌هاي كاري زيادي در اين حوزه را معرفي كرد. پس از كمي استراحت و آماده‌سازي تيم‌ها، مراسم اختتاميه و ارائه تيم‌ها آغاز شد. ابتدا سيد مهران اميري مدير اجرايي رويداد ضمن خيرمقدم به مهمانان و اساتيد و شركت‌كنندگان، نظر شركت‌كنندگان را درباره نحوه برگزاري و رضايت آن‌ها  جويا شده و ضمن ابراز خرسندي از برگزاري چنين رويدادي اعلام كرد استقبال از رويداد با توجه به اولين دوره آن خوب بوده و حدود 60 درصد از شركت‌كنندگان غيربومي هستند كه نشان از پتانسيل و نيروي علاقه‌مند به اين حوزه در سراسر كشور است. سپس دكتر جواد راستي گزارش كاملي از برگزاري رويداد ارائه و خاطرنشان كرد پتانسيل بالا و گستردگي كه در حوزه بازي‌هاي رايانه‌اي حركتي وجود دارد در آينده نزديك توجه زيادي را به خود جلب خواهد كرد. مراسم اختتاميه مهمانان ويژه‌اي ازجمله دكتر كلانتري نژاد مديرعامل شتاب‌دهنده شزان و دكتر كاظمي فرد عضو هيأت علمي دانشگاه رازي كرمانشاه هم داشت.

سرانجام نوبت به ارائه نهايي تيم‌ها رسيد، هر تيم 3 دقيقه براي تشريح طرح خود زمان داشت و پس از آن 5 دقيقه وقت براي پرسش و پاسخ داوران در نظرگرفته شده بود. از بين 9 تيم شركت‌كننده، درنهايت 7 تيم براي ارائه نهايي آمادگي خود را اعلام كردند. ايده‌هاي تيم‌ها موردتوجه ويژه‌ي داوران قرار گرفت. از طرح بازي توان‌بخشي فلج CP يا بازي بسكتبال حركتي با دوربين كينكت گرفته تا بازي‌هاي حركتي با ليپ‌موشن. پس از ارائه نهايي تيم‌ها، 3 تيم با نظر داوران به ترتيب بيشترين امتيازات را كسب كردند. تيم پارادايس كه طرح بينايي‌سنجي كودكان با استفاده از ليپ‌موشن و موتور بازي‌سازي يونيتي را ارائه كردند به‌عنوان تيم اول، تيم آراتكس كه سيستم كمك‌مربي و شبيه‌سازي ورزش تكواندو را براي استفاده در تمرينات اين ورزش ارائه نمودند به‌عنوان تيم دوم و درنهايت تيم مديا كه طرح دوچرخه‌سواري با كمك واقعيت مجازي را مطرح كرده و در طول رويداد با دوچرخه خود بارها بازديدكنندگان را مجذوب خود كرده بودند نيز مقام سوم را از آن خود كردند. همچنين تيم ويتاميد توانست نظر سرمايه‌گذاران را براي سرمايه‌گذاري روي طرح خود جلب كند. تيم‌هاي اول تا سوم نيز فرصت استقرار در مركز بازي‌هاي رايانه‌اي دانشگاه اصفهان را براي تكميل و بهبود طرح خود كسب كرده تا در آينده بتوانند آن را تجاري‌سازي كنند.
 
تاریخ:
1398/03/08
تعداد بازدید:
862
منبع:
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به مرکز نوآوری صنایع سرگرمی دانشگاه اصفهان می باشد
Powered by DorsaPortal